Terapia ocupationala

Este o ramura a medicinei care se ocupa cu tratarea, prevenirea si ameliorarea dizabilitatilor. Terapia ocupationala a fost dezvoltata la mijlocul secolului trecut cu scopul de a ajuta persoanele cu nevoi speciale sa se adapteze  provocarilor cotidiene.

Ideea pe care se bazeaza terapia ocupationala este aceea ca implicarea in diferite activitati poate imbunatati calitatea vietii pacientului (hranire, imbracare, igiena personala, comunicare) si in plus poate ameliora simptomele diferitelor afectiuni. In principal, scopul terapiei ocupationale este acela de a sustine autonomia si independenta unei persoane, imbunatatind calitatea vietii acestuia.

Terapeutul ocupational lucreaza cu pacientul pentru a-l face pe acesta sa-si accepte propriile nevoi si limitari, dar si pentru a-l ajuta sa le faca fata. Terapia ocupationala are rezultate foarte bune in special la copiii cu tulburari de dezvoltare.

La fel ca si in terapia TECE in cadrul terapiei ocupationale, se testeaza si se intervine prin programe asupra urmatoarelor capacitati:

Este important de retinut ca factorii socio-economici si culturali influenteaza foarte mult rezultatele terapiei, acesta fiind motivul pentru care este recomandat ca familia pacientului sa lucreze in stransa legatura cu terapeutul ocupational atunci cand este stabilit tratamentul individualizat . Pentru a maximiza rezultatele terapiei adeseori imbinam diferite tehnici terapeutice in protocolul personalizat .

Completeaza formularul de contact de mai jos si un membru al echipei noastre iti va raspunde cat mai curand posibil!

Nu rata sansa de a-ti imbunatati viata si de a obtine solutiile de care ai nevoie. Asteptam cu nerabdare sa auzim de la tine!

Verified by ExactMetrics